Wednesday, June 23, 2010

Περί Γκούτι...

Δεν κρύβω την επιθυμία μου πως θα ήθελα να πάρουμε έναν 25χρόνο χαφαρά που να κάνει παπάδες αντί για τον 33χρόνο Γκούτι. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματος και εξηγώ παρακάτω.
Ευρωπαίοι παίκτες σε τέτοια ηλικία δεν έρχονται, ή θα ρισκάρεις με ένα ταλεντάκι από βραζιλία και θα δώσεις 10εκάτ. με τον κίνδυνο να σου βγει Ντιόγκο ή που θα πας σε μια πιο σίγουρη επιλογή. Ο Γκούτι είναι ένας παίκτης που έχει σε πολύ υψηλό επίπεδο στοιχεία ανάπτυξης του παιχνιδιού. Μιλάμε για παίκτη που πέρυσι έπαιζε βασικός σε ντέρμπι Ρεάλ-Μπαρτσελόνα. Η προπόνηση που έχει κάνει τον καθιστούν ικανό να κάνει πλάκα εδώ στην Ελλάδα. Ίσα ίσα που τον θεωρώ από τους πιο ιδανικούς παρτενέρ του Ντουντού-αρκεί να υπάρχει ένας γρήγορος κόφτης πίσω του με φυσική κατάσταση και τρεξίματα. Είναι τέτοια η ποιότητα του ποδοσφαιριστή που νομίζω ότι είναι πλεονασμός να λέμε ότι δεν μας κάνει. Μεταξύ του Γκούτι και του Ντέκο, οκ θα συμφωνήσω, Ντέκο αλλά συγγεντρώνεις ελάχιστες πιθανότητες να τον αποκτήσεις. Από την στιγμή που θα ενδιαφερθεί η Πόρτο για τον Ντέκο και ομάδες του Ιταλικού και Ισπανικού πρωταθλήματος για να του προσφέρουν μεγάλο συμβόλαιο, ελάχιστες οι πιθανότητες εκτός αν του δώσεις 5εκάτ το χρόνο.
Ο Κάλστρομ π.χ. θα μπορούσε να είναι μια πιο αποδεκτή λύση. Αλλά μιλάμε όμως για μια μεταγραφή που από τον πρώτο χρόνο θα κοστίσει γύρω στο δεκάρικο, μαζί με το συμβόλαιο του παίκτη, το 15% προμήθεια στον μάνατζερ, τα λεφτά που ζητά η Λυών και την εφορία. Το μισό μπάτζετ σχεδόν θα πάει στον Κάλστρομ και σε ένα χρόνο που πρέπει να πάρεις 4-5 βασικούς δεν νομίζω ότι είναι μια λογική επιλογή.
Ο Μαρινάκης κάνει μια αρχή, ακόμα δεν είμαστε σε φάση για ψαγμένες επιλογές. Δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε ψαγμένες επιλογές, πρέπει να υπάρχει σκάουτιγνκ, να έχεις κάνει μια προεργασία μηνών για να φτάσεις να πάρεις έναν παίκτη τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Στο μέλλον δεν θεωρώ πως θα λειτουργούμε με αυτό τον τρόπο. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να δώσουμε τον χρόνο στην νέα διοίκηση να οργανωθεί. Μην έχουμε την εντύπωση πως στον Ολυμπιακό είναι όλα στρωμένα και πως η νέα τάξη θα έρθει να συνεχίσει το έργο της παλαιότερης με περισσότερα χρήματα και πιο γενναίες αποφάσεις. Μιλάμε για ΑΡΧΗ, για να φτάσει ο Ολυμπιακός του Σωκράτη Κόκκαλη να στελεχωθεί σε επίπεδο επικοινωνίας, να μπορέσει να φτιάξει ένα υποτυπώδες τμήμα σκάουτινκ-έστω και με τα λάθη τους, με Νινιάδη-Μπαρμπαλιά-Μπάντοβιτς πέρασε μια δεκαετία, μην το ξεχνάμε αυτό. Μην ζητάμε λοιπόν από τον Μαρινάκη να τα κάνει όλα σε μια εβδομάδα-δεν γίνεται.
Από την στιγμή λοιπόν που η κατάσταση έχει έως έχει, από την στιγμή που ο χρόνος πιέζει για να πάρεις παίκτες για το ρόστερ σου, από την στιγμή που προσπαθείς να οργανώσεις όλα τα τμήματα σου, να βάλεις τους δικηγόρους σου να κάνουν τα διαδικαστικά για την μεταβίβαση κλπ, από την στιγμή που τρέχουν ένα εκαττομύριο επτακόσιες εικοσιεπτά χιλιάδες επτακόσια εικοσιεπτά πράγματα από το μυαλό σου, σου έρχεται η ευκαιρία και ένα πάρεις έναν Γκούτι, δεν την χάνεις.
RedArmy7

No comments:

Post a Comment