Friday, August 27, 2010

Δανεικός αλλά όχι αγύριστος


"Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι επήλθε συμφωνία με την Φλαμένγκο για την παραχώρηση, με την μορφή δανεισμού για έναν χρόνο, του ποδοσφαιριστή Ντιόγκο Λουίς Σάντο.”

Με μια λιτή, όπως συνηθίζει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ανακοίνωση γράφθηκε ο επίλογος για την φετινή περίοδο στις σχέσεις των ερυθρολεύκων με τον Ντιόγκο Λούις Σάντο. Σχεδόν δυο χρόνια πέρασαν έπειτα από την πομπώδη άφιξη του 23χρόνου νεαρού από την Σάο Πάολο, ο οποίος ήρθε με όνειρα και προσδοκίες στον Ολυμπιακό από την Πορτουγκέζα.
Τίποτα δεν ήταν απλό στην περίπτωση του, μια μεταγραφή που πέρασε από χίλια κύματα με τον Σωκράτη Κόκκαλη, πρόεδρο της ομάδας εκείνη την εποχή να έχει να αντιμετωπίσει τόσο την δικαιολογημένη πίεση του κόσμου για μια μεγάλη μεταγραφή όσο και τον απίθανο Λοπέρα, τον πρόεδρο της Πορτουγκέζα ο οποίος ήθελε να μοσχοπουλήσει τον πιο αξιόλογο παίκτη στο ρόστερ του. Το αποτέλεσμα γνωστό, ο Ολυμπιακός πλήρωσε 9εκάτ. Ευρώ για το 70% του ποδοσφαιριστή, ελπίζοντας ότι χτύπησε φλέβα χρυσού καθώς οι συστάσεις του Ανδρέα Νινιάδη, αρχισκάουτερ της ομάδας ήταν παραπάνω από θετικές, ενώ και η άποψη ανθρώπων που παρακολουθούν τα ταλέντα του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος ήταν πως ο Ντιόγκο θα αναδειχθεί σε ένα από τα επόμενα αστέρια της Σελεσάο.
Υψηλές οι προσδοκίες, αλλά σε αυτά τα δυο χρόνια, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έχουν ελάχιστα να θυμούνται από τον βραζιλιάνο άσσο. Αν και το ντεμπούτο του ήταν θετικό, ειδικά στο πρώτο εξάμηνο στην Ελλάδα όπου ο Ντιόγκο σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε ο Ολυμπιακός, πέτυχε μια ντουζίνα γκολ προκαλώντας το ενδιαφέρον του τότε προπονητή της Λίβερπουλ Ράφα Μπενίτεθ που σκόπευε να τον φέρει στους “κόκκινους”, όμως ο Ολυμπιακός ούτε καν σκέφθηκε να τον παραχωρήσει. Η συνέχεια ήταν εφιαλτική τόσο για τον Ντιόγκο, όσο και για τον Ολυμπιακό. Ένας μετριότατος δεύτερος γύρος με ελάχιστα γκολ και κακές εμφανίσεις και στην συνέχεια μια καταστροφική σεζόν για τον Ολυμπιακό και τον Ντιόγκο που προκάλεσε την δυσμένεια των φιλάθλων. Το αποκορύφωμα ήταν η αποβολή του νεαρού επιθετικού στο ματς με την Μακάμπι στο Ισραήλ κάτι που σήμανε την αρχή του τέλους.
Η αλήθεια είναι πως τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έχουν ευθύνη. Το διοικητικό μπάχαλο, οι συνεχείς αλλαγές στην τεχνική ηγεσία, η αδιαφορία σε συνδυασμό με τα ξενύχτια, την άστατη ζωή και τις διάφορες διατροφικές ατασθαλίες του ποδοσφαιριστή είχαν ως αποτέλεσμα να παρουσιάζεται αγνώριστος στους αγωνιστικούς χώρους και να γίνεται το μαύρο πρόβατο της εξέδρας.
Ο δανεισμός του στην Φλαμένγκο ήταν ίσως μονόδρομος για να σώσει την καριέρα του. Αν και ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήθελε την παραμονή του, ο ίδιος ο Ντιόγκο σε συνομιλία που είχε με τον προπονητή του, ζήτησε να δώσει την συγκατάθεση του για να πάει στην Βραζιλία. Αυτό που εύχομαι προσωπικά, όπως ελπίζω και οι περισσότεροι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, είναι ο Ντιόγκο να ξαναβρεί τον εαυτό του και την διάθεση του για ποδόσφαιρο και όταν επιστρέψει να ξαναζήσει μεγάλες στιγμές με την ομάδα μας.
RedArmy

No comments:

Post a Comment